109. „KARTA CRNOG PETRA”UIAA

Autori / Prvi uspon
TIN CVITKOVIĆ I GORAN GLUMAC
06-10-2022.
Ocjena
VI A1 / V+
Obvezna ocjena
V+
Dojam
Broj dužina
5
Visina stijene
190 m
Opis smjera
1.D: Kroz ploče prema drvetu i maloj polici. Od drveta 1m desno i gore kroz ploče prema virećem žutom kamenu. Lijevo od žutog kamena osiguravalište u kutu.
2.D: Preko trbuha na ploče i dijagonalno u desno po šalicama priječenje. Dolazi se do police s travom od cca 2m. Na njenom desnom kraju počinje delikatna prečka u desno (po pločama) 2m do pukotine (u početku zatvorena) koja vodi kroz 3m do osig. (klin).
3.D: Logičnom linijom preko trbuha i borbenog žbunja do početka pukotine i "nestabilnog" kamena od pola metra. Skrenuti u desno ispod nest. kamena i uči u ploče. Tamo te čeka dijagonalec koji ti tiho šapuće. Ako ga poslušaš reći će ti da ploče desno od njega koje vode do A1 trbuha ne prelaze V-. Kroz trbušinu A1 uđi u pukotinu i kroz 3m dolaziš do osig. (0.4BD cam, Camp rozi trickam,Cam BD3)
4.D: Prati liniju i kroz zajedu pređi na ploče blago u desno koje vode do kamina iza ugla. S kaminom i pločama dođi do sljedećeg osig. (2 profilna klina).
5.D: Raskorakom i pločama prati liniju do vrha stijene.

pristup
Stazom prema smjerovima "Liquid Sunshine" i  "Atlantida".

Odstup: U lijevo na veliku travnatu policu usred stijene gdje se nude dvije mogućnosti:
O1: S police siđi do bušenog smjera npr L. sunshine i abseil po istom
O2: Prati travnatu policu u lijevo do sajle i dizanja prema smjeru 1001. noć. Nastavi priječiti po izohipsi dok ne dođes do sipara koji vodi prema parkingu i stazi za selo.
O3: Nakon sajle skreni odmah u strme jaruge i nemoj pogodit prvu. Druga vodi nazad do staze.
Potrebna oprema
Standardna trad. oprema: Puni set čokova, puni set frendova, klinovi, kevlar, puni set trikama.
Nije loše znati
Interesantna logična linija koja obuhvaća raznoliko penjanje s elementima (ne)potrebne tehnike maks: A1. Cijeli smjer u eventualnom slobodnom usponu u vodstvu ne bi trebao prelazit ocjenu VII. 
Linija je kompaktna i općenito dobra za osiguranje.
Portfolio