171. „DIVJE GUDE”UIAA

Autori / Prvi uspon
IGOR DEJANOVIĆ, MIA VRBANAC-UŽAREVIĆ I KRUNOSLAV UŽAREVIĆ
08-10-2017.
Ocjena
IV+ / III
Obvezna ocjena
IV
Dojam
Broj dužina
6
Visina stijene
180 m
Opis smjera

1. D: 55 m, III
Po lijevoj strani kanjona ravno gore, dobra i razvedena stijena s puno mogćnosti međuosiguranja, te konstanto se kretati udesno, do logičnog prijelaza u kanjon iznad druge barijere. Sidrište na drvo.

2. D: 40 m, III+
Od drveta po razbijenom terenu lijevo od nadvisa, i preko police do lijevog dijela strme ploče s nekoliko pješčanih satova, preko njih do dobrog sidrišta (frendovi) ispod izrazite pukotine.

3. D: 25 m, IV+
Od sidrišta ravno gore u strmu pukotinu (dobra osiguranja na čokove i frendove), preko pukotine na lakši teren. Sidrište na polici gdje je i sidrište od Shangri La.

4. D: 40 m, III
Prekrasna dužina - Od sidrišta ravno gore nekih 10 metara prema kosoj polici-žlijebu (iznad lijepe nabrane ploče) koja vodi udesno. Po polici do strmog terena punog pješčanih satova, po kojem se uspne do sidrišta na pješčane satove. Spitovi od Shangri La vidljivi s lijeve strane.

5 i 6 D: lagane, II, s ponekim III detaljem, 70 metara ukupno.
Po lijepim pločama s dobrim mogućnostima međuosiguranja do položenog terena na kojem se može razvezati.

pristup
Pristup i ulaz kao za "Shangri La".
Od crkve Sv Roka nastaviti po slabo vidljivoj stazi, nakon 100 metara, kad se izbije na čistinu, skrenuti udesno prema izrazitom kanjonu i već dobro vidljivim pločama kroz koje ide smjer. 
Na ulazu u kanjon kratki skok preko kamene barijere i na zaravni, prije druge i strme barijere, ući u smjer po lijevoj strani kanjona.
Ulaz dijeli sa "
Shangri La"
Potrebna oprema
frendovi, zaglavci, puno gurtni i kevlarica za pješčane satove.
Nije loše znati
Silaz vidljiv s desne strane, čovuljci vode do dna kanjona

Portfolio
Posjedujete slike iz smjera? Pošaljite!